Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Česká klasika snadno a rychle
(vde)
recept číslo: 377
uzene.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

500 g uzeného masa
bramborové knedlíky v prášku
500 g kysaného zelí
2 velké cibule
3 lžíce sádla
2 lžíce másla
1 lžíčka cukru

 

Postup

Českou klasikou se tu myslí uzené, bramborový knedlík a zelí. Je to kupodivu jedno z rychlých jídel za předpokladu, že vaříme bramborové knedlíky z prášku. Uzené maso koupíme prakticky hotové, je třeba ho jen trochu opéct. Většinou stačí vložit ho do pekáčku, přidat trochu másla a dát na chvíli do trouby. Kysané zelí zalijeme vodou a dáme vařit. Nevaříme dlouho - stačí asi 15 minut. Poté přebytečnou vodu ze zelí slijeme a dále už zelí upravujeme mimo sporák..Do horkého zelí přidáme lžíci sádla a lžičku krupicového cukru. Zamícháme, přikryjeme pokličkou a necháme tuk i cukr rozpustit. Potom ještě jednou důkladně promícháme a ochutnáme. V případě potřeby přisolíme nebo přisladíme. Bramborové knedlíky připravíme dle návodu na sáčku. Můžeme dělat jak plátky, tak větší či menší spalíčky. Cibuli si oloupeme, překrojíme na polovinu a potom nakrájíme na půlkolečka. Osmažíme ji na sádle a posypeme jí hotové knedlíky až na talíři. sklenka piva k tomu samozřejmě bodne.
Poznámka:
Při vaření tohoto jídla můžete narazit na dva problémy. První je ten, že je třeba vše vařit téměř najednou, druhý odhalíte až po jídle. Zůstane Vám mnohem více špinavého nádobí než po přípravě jiných jídel.
?

Názory čtenárů

Uzené dělám tak, že nakrájené plátky masa dám na usmaženou cibulku -múže jí být víc, aby trochu zahustila šťávu, posypu česnekem podle chuti každého,přidám trochu pepře, podliji vodou a dám do trouby. Když je maso měkké, výpek osolím, kdo chce může trochu zahustit hladkou moukou. V naší rodině uzené jinak nechtějí. Zkuste to taky tak. Přeji dobrou chuť.
Jana dne 12.9.2004
Dnes jsem to vyzkoušela a bylo to výborné.
Místo bramborového knedlíku můžete vyzkoušet houskový knedlík.
Petra v 07.09.2002 dne 7.9.2002
Kdo jednou zkusí místo bramborového knedlíku dobře okořeněný bramborák, už nebude chtít k uzenému se zelím nikdy nic jiného.
Eva. dne 4.9.2001
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".