Kuřecí maso nakrájíme na kostky o straně 2 až 3 cm. V misce smícháme jogurt, prolisovaný česnek, sůl, cukr a oregano. Do této směsi nastrouháme kůru z citrónu a ještě přidáme šťávu z poloviny citrónu. Důkladně promícháme, přidáme maso a znovu dobře promícháme, aby se každý kousek masa obalil marinádou. Misku zakryjeme a uložíme do chladna tak na 2 až 4 hodiny.
Připravíme si špejle, pokud budou dřevěné, tak je předem namočíme do vody. Také marinované maso vytáhneme z lednice dříve, aby mělo pokojovou teplotu, než s ním začneme pracovat. Kousky masa napichujeme na špejli. Já někdy ještě přidávám mezi kousky masa tenký plátek slaniny. Zdá se mi, že to lépe chutná. Špízy můžeme buď grilovat nebo opéct na velké pánvi či upéct v troubě. Každý z těchto způsobů bude vyžadovat trochu jiný přístup a dobu. Maso by mělo být pěkně do zlatova, ale je důležité neopékat příliš dlouho, jinak se maso vysuší.
Souvlaki na talíři doplníme plátkem citronu. Pro lepší iluzi řeckého jídla podáváme s tzatziki nebo s řeckým salátem