Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Vepřová panenka s mrkví
(vde)
recept číslo: 3763
panenkaMrkev.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

1 vepřová panenka
4 mrkve
100 až 150 g slaniny nakrájené na tenké plátky
sůl
mletý pepř
olej
200 ml bílého vína
1 lžíce kremžské hořčice
1 rovná lžíce hladké mouky
kousek másla
 

Postup

Můžeme začít přípravou mrkve. Tu si očistíme a nakrájíme na plátky či kousky.
Panenku očistíme od případných blanek na povrchu a nakrájíme na špalíčky. Ideálně by měly vysoké zhruba jako jsou široké plátky slaniny. Maso po všech stranách osolíme a opepříme, poté špalíčky po obvodu obalíme slaninou. Připevníme ji párátkem nebo můžeme použít třeba jehly na na závitky. Takto připravené maso krátce opečeme po obou stranách na oleji a narovnáme do zapékací misky.

Do tuku v pánvi přidáme kousek másla, necháme rozpustit a případné výpečky uvolníme ode dna. Přisypeme kousky mrkve a krátce orestujeme. Zaprášíme hladkou moukou (nemusí jí být moc), promícháme. O chvíli později přidáme lžíci kremžské hořčice a víno. Po chvílí tuto směs nalijeme na maso v zapékací misce a urovnáme.

Vložíme do trouby rozehřáté na 220 st. C a pečeme zhruba 15 minut. Maso je měkké a mrkev po této době zůstane krásně křupavá. Vhodnou přílohou jsou různě upravené brambory.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".