Můžeme začít přípravou mrkve. Tu si očistíme a nakrájíme na plátky či kousky.
Panenku očistíme od případných blanek na povrchu a nakrájíme na špalíčky. Ideálně by měly vysoké zhruba jako jsou široké plátky slaniny. Maso po všech stranách osolíme a opepříme, poté špalíčky po obvodu obalíme slaninou. Připevníme ji párátkem nebo můžeme použít třeba jehly na na závitky. Takto připravené maso krátce opečeme po obou stranách na oleji a narovnáme do zapékací misky.
Do tuku v pánvi přidáme kousek másla, necháme rozpustit a případné výpečky uvolníme ode dna. Přisypeme kousky mrkve a krátce orestujeme. Zaprášíme hladkou moukou (nemusí jí být moc), promícháme. O chvíli později přidáme lžíci kremžské hořčice a víno. Po chvílí tuto směs nalijeme na maso v zapékací misce a urovnáme.
Vložíme do trouby rozehřáté na 220 st. C a pečeme zhruba 15 minut. Maso je měkké a mrkev po této době zůstane krásně křupavá. Vhodnou přílohou jsou různě upravené brambory.