Vepřové maso (nejlépe z kýty) si nakrájíme na nudličky. V míse smícháme solamyl s trochou vody a s vajíčkem. Do této směsi přidáme nakrájené vepřové maso, promícháme, aby se maso "obalilo" a necháme proležet v chladnu. Zatím si nakrájíme nebo nalámeme květák na malé růžičky a také brokolici si rozdělíme na malé růžičky. Na pánvi rozpálíme polovinu oleje, vložíme na ni květák a trochu ho posolíme. Opékáme za stálého míchání. Asi po dvou minutách přidáme brokolici a opékáme společně s květákem. Pokud jsme květák vložili na rozpálený olej a máme dostatečně velkou pánev, je zelenina během pěti až osmi minut opečená a sesuneme ji z pánve do odkládací misky. Na pánev dáme zbývající část oleje, necháme opět rozpálit a na něm opečeme maso. Při opékání ho osolíme a posypeme vrchovatou kávovou lžičkou drceného kmínu. Mícháme. Jakmile maso zbělí, přidáme květák s brokolicí, promícháme, ochutíme octem, sojovou omáčkou a špetkou pálivé papriky nebo chilli koření. Podáváme s rýží.
Poznámka:
Toto jídlo jde připravit také ze sojového masa, kterým nahradíme buď část nebo všechno vepřové maso (100 g sojového masa nahradí 500 g vepřového masa). Sojové maso nejdříve povaříme asi 20 minut ve vodě, do které jsme přidali dvě kostky masoxu. Potom ho zcedíme, vývar vylijeme a z nabobtnaného masa vymačkáme vidličkou přebytečnou tekutinu. Necháme ho zchladnout a dále s ním pracujeme stejně jako s vepřovým masem. Použijete-li sojové maso ve tvaru pekingských nudliček, doporučuji je ještě pokrájet - po nabobtnání jsou pro tento recept kousky masa příliš velké.
?