Začínáme přípravou smažených cibulových kroužků, protože ta zabere nejvíce času. Dvě středně velké cibule oloupeme a pokrájíme na kolečka. V pánvi rozpálíme asi 1 cm oleje a kolečka cibule do něj vložíme. Zmírníme příkon tepla, cibule se musí smažit pomalu, aby rovnoměrně jednotlivá kolečka zezlátla. Při smažení nemícháme, pouze v případě potřeby lehce přesuneme světlejší kolečka do centra smažení. Hotové vyjmeme a tuk necháme vsáknout do papírového ubrousku.
Mezitím si pokrájíme slaninu na proužky, očištěné žampiony na plátky, červenou cibuli na kostičky. Na rozpálenou pánev s trochou oleje dáme nejdříve anglickou slaninu a necháme ji trochu opéct. Pak přidáme žampiony a červenou cibuli, společně vše ještě chvíli restujeme. V horké osolené vodě uvaříme špecle. Jsou hotové chvilku poté, co vyplavou na hladinu. Zcedíme je a přidáme na pánev ke směsi žampionů a slaniny. Přidáme posekanou zelenou petrželku a lehce promícháme.
Na špecle na talíři přidáme kolečka smažené cibule.