Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Žampionová pánev
(vde)
recept číslo: 3752
zampiopan.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

200 - 300 g žampionů
1 šalotka
2 vejce
3 lžíce olivového oleje
50 g másla
sůl
mletý pepř
tymián
zelená petrželka
lžíce nastrouhaného parmazánu
 

Postup

Jde o jednoduché jídlo bez masa, které připravíme za chvilku. Důležité je mít vhodnou pánev, kterou lze vložit do trouby.

Očistíme žampiony a pokrájíme je na kousky o velikosti asi 2 cm. Záleží na jejich velikosti. Oloupeme a drobně nakrájíme i šalotku. Na pánvi si rozpálíme olivový olej a kousek másla, orestujeme šalotku, přidáme žampiony a opékáme je. Během toho přidáme tymián, opepříme a osolíme. Trvá to asi 5 minut, než zezlátnou.

Zatím si dáme rozpálit troubu na 180 st. C. Rozklepneme si i dvě vejce, zatím do skleniček. Na pánvi si pro vejce připravíme "prostor" a přidáme je k žampionové směsi. Vejce posypeme nastrouhaným parmazánem. Celou pánev dáme do trouby na dalších 5 minut, kdy vejce ztuhne a celá směs se zapeče.

Hotové posypeme zelenou petrželkou. Můžeme podávat s pečivem. Jde zhruba o dvě porce.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".