Můžeme použít chlazená kachní prsa nebo kachní prsa již tepelně upravená metodou "sous vide" (kupuji v Albertu). Chlazená kachní prsa oddělíme od kosti a podélně rozdělíme na dvě stejné části. Kůži lehce několikrát nařízneme nebo propícháme špejlí. Na pánvi rozpálíme trochu oleje, maso na něj položíme kůží dolů a opékáme asi 4 minuty po jedné straně. Pak otočíme a další 4 minuty opékáme po druhé straně. Maso vyjmeme z pánve a přesuneme do teplé trouby.
Do pánve, kde se opékalo maso, přidáme víno, balzamikový ocet, brusinky a trochu hnědého cukru. Pomícháme a necháme zredukovat na hustou omáčku.
Maso nakrájíme na plátky a na talíři polijeme brusinkovou omáčkou. Vhodnou přílohou jsou například opečené brambory.
Pokud použijeme kachní prsa již tepelně upravená, postupujeme podle návodu na obalu. V podstatě je třeba je vložit do trouby vyhřáté na 180 st. C a nechat je tam asi 25 minut. Poté vyjmeme, opatrně otevřeme obal a na pánev vlijeme šťávu, která vznikla při tepelné úpravě masa. Tak jí využijeme při přípravě brusinkové omáčky. Dále děláme omáčku stejně, jak je výše uvedeno.
Poznámka: jde o dvě vydatné porce (nebo 3 menší). Příprava je rychlá, zručná kuchařka má během půl hodiny hotovo.