Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Kachní prsa s brusinkovou omáčkou
(vde)
recept číslo: 3750
kachnabrus.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

kachní prsa


Brusinková omáčka:
100 g brusinkového džemu
4 lžíce balzamikového octa
4 lžíce červeného vína
1 lžička hnědého cukru

 

Postup

Můžeme použít chlazená kachní prsa nebo kachní prsa již tepelně upravená metodou "sous vide" (kupuji v Albertu). Chlazená kachní prsa oddělíme od kosti a podélně rozdělíme na dvě stejné části. Kůži lehce několikrát nařízneme nebo propícháme špejlí. Na pánvi rozpálíme trochu oleje, maso na něj položíme kůží dolů a opékáme asi 4 minuty po jedné straně. Pak otočíme a další 4 minuty opékáme po druhé straně. Maso vyjmeme z pánve a přesuneme do teplé trouby.

Do pánve, kde se opékalo maso, přidáme víno, balzamikový ocet, brusinky a trochu hnědého cukru. Pomícháme a necháme zredukovat na hustou omáčku.

Maso nakrájíme na plátky a na talíři polijeme brusinkovou omáčkou. Vhodnou přílohou jsou například opečené brambory.

Pokud použijeme kachní prsa již tepelně upravená, postupujeme podle návodu na obalu. V podstatě je třeba je vložit do trouby vyhřáté na 180 st. C a nechat je tam asi 25 minut. Poté vyjmeme, opatrně otevřeme obal a na pánev vlijeme šťávu, která vznikla při tepelné úpravě masa. Tak jí využijeme při přípravě brusinkové omáčky. Dále děláme omáčku stejně, jak je výše uvedeno.

Poznámka: jde o dvě vydatné porce (nebo 3 menší). Příprava je rychlá, zručná kuchařka má během půl hodiny hotovo.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".