Do mísy nasypeme mouku, mleté ořechy, cukr a sůl, přidáme dřeň vyškrábanou z podélně rozkrojeného vanilkového lusku a nakrájené studené máslo a těsto rychle zpracujeme. Rychlé zpracování těsta je důležité, pokud se nedodrží, rohlíčky při pečení praskají.
Z těsta tvarujeme malé rohlíčky (na jeden rohlíček je asi 8 g těsta), více je ohýbáme, protože se při pečení trochu narovnají a nabydou. Proto je na plech vyložený papírem na pečení dáváme trochu s rozestupy. Troubu si rozehřejeme na 160 °C a pečeme je asi 10 až dvanáct minut. Když se pečení chýlí ke konci, na okrajích rohlíčků se začne měnit barva a zespodu jsou rohlíčky zlatavé. Upečené rohlíčky necháme vychladnout a pak je obalíme v moučkovém cukru s vanilkou.
Zdroj receptu: internet