Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Špecle se schwarzwaldskou šunkou a zelím
(vde)
recept číslo: 3744
peclezel.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

500 g špeclí
100 g schwarzwaldské šunky
300 g kysaného zelí
4 naťové cibulky
olivový olej
sůl
máslo
kmín
mletý pepř
(100 ml suchého vína)
 

Postup

Pro přípravu jsou použité již hotové špecle (polotovar), které stačí povařit jednu až dvě minuty v osolené vodě a zcedit.

Bílé části naťové cibulky nakrájíme a dáme zvlášť. Zelenou část cibulky použijeme na závěr na ozdobení. Z kysaného zelí odcedíme šťávu a pokud je třeba, drobněji pokrájíme. Na nudličky nakrájíme i schwarzwaldskou šunku. Do pánve dáme trochu oleje a máslo a proužky šunky na tom krátce opečeme. Přidáme bílou část cibulky, ochutíme lžičkou kmínu a opečeme vše dozlatova. Pak přidáme kysané zelí, osolíme, opepříme a dále restujeme. Na závěr podlijeme suchým vínem a ještě krátce podusíme.

Na závěr přidáme zcezené špecle a vše důkladně promícháme. Na talíři posypeme nasekanou zelenou natí cibulky.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".