Pro přípravu jsou použité již hotové špecle (polotovar), které stačí povařit jednu až dvě minuty v osolené vodě a zcedit.
Bílé části naťové cibulky nakrájíme a dáme zvlášť. Zelenou část cibulky použijeme na závěr na ozdobení. Z kysaného zelí odcedíme šťávu a pokud je třeba, drobněji pokrájíme. Na nudličky nakrájíme i schwarzwaldskou šunku. Do pánve dáme trochu oleje a máslo a proužky šunky na tom krátce opečeme. Přidáme bílou část cibulky, ochutíme lžičkou kmínu a opečeme vše dozlatova. Pak přidáme kysané zelí, osolíme, opepříme a dále restujeme. Na závěr podlijeme suchým vínem a ještě krátce podusíme.
Na závěr přidáme zcezené špecle a vše důkladně promícháme. Na talíři posypeme nasekanou zelenou natí cibulky.