Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Vepřová kotleta se zelenými fazolkami
(vde)
recept číslo: 3743
kotlefazo.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

4 vepřové kotlety
2 lžíce sójové omáčky
olej
mleté chilli
4 stroužky česneku
2 snítky tymiánu
2 lžíce medu
sůl
čerstvě mletý pepř
50 g slaniny
200 g fazolek
kousek másla
 

Postup

Pro přípravu jídla na fotografii jsou místo kotlet plátky z vepřové pečeně. Plátky masa nakrojíme v krajích, po obou stranách osolíme, opepříme, posypeme špetkou chilli a potřeme trochou sójové omáčky. Maso prudce opečeme na pánvi po obou stranách na oleji, při opékání na pánev přidáme i snítky tymiánu a plátky česneku. Vše přesuneme do pekáčku, do pánve přidáme dvě lžíce horké vody a rozmícháme výpek. Tím přelijeme maso v pekáčku a vložíme do trouby rozehřáté na 180 st. C na dobru asi 20 minut. Chvíli před dokončením můžeme povrch masa potřít marinádou ze lžíce medu, sójové omáčky a trochu chilli a na chvíli zapneme grill.

Poté si dáme vařit brambory na bramborovou kaši. A pokračujeme přípravou fazolek. Nejrychlejší je použití zmražených zelených fazolek. Nemusíme je předem rozmrazovat, stačí, když trochu povolí. Nakrájíme si slaninu a na plátky také dva stroužky česneku. Slaninu opečeme na pánvi, přidáme kousek másla a plátky česneku. Přidáme fazolky, opepříme a osolíme a necháme je prohřát se slaninou. Na závěr můžeme přidat dvě lžíce vody, tím se uvolní výpek ze slaniny na pánvi.

Mezitím vyjmeme maso z trouby a necháme chvíli odpočinout. Výpek z masa vrátíme do pánve, kde jsme opékali maso, chvíli provaříme a případně odstraníme tuk. Zakápneme citronem, ve šťávě rozpustíme kousek másla,

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".