Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Citrónová buchta z horkovzdušné fritézy
(vde)
recept číslo: 3742
citrBuchtaH.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

125 g polohrubé mouky
1 lžička kypřícího prášku
100 g másla
70 g cukru krupice
125 g plnotučného tvarohu
2 vejce
kůra z jednoho citrónu
1 lžíce citrónové šťávy
 

Postup

Začněte rozpuštěním másla, které je potom třeba nechat vychladit, aby bylo pouze vlahé. Do mísy dejte všechny "suché" suroviny včetně prášku do pečiva a nasucho dobře rozmíchejte. Pak přidejte vejce, tvaroh, citrónovou kůru a máslo a promíchejte, aby vzniklo těsto. To můžete rovnoměrně rozetřít do papírem vyložené misky horkovzdušné fritézy nebo můžete použít menší formu na bábovku, pokud se vám do fritézy celá vejde a můžete ji zavřít.

Předehřejte horkovzdušnou fritézu a poté pečte. Každý přístroj to má trochu jinak, takže kontrolujte. Já jsem měla upečeno za 10 minut.

Hotové pokapejte citrónovou šťávou a pocukrujte. Moučníku je relativně malé množství. Ale příprava je velmi jednoduchá a je rychle hotový.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".