Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Hranolky v horkovzdušné fritéze
(vde)
recept číslo: 3740
hranolkyHorko.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

brambory
2 lžíce olivového oleje
1 lžíce octa
koření na brambory
sůl
 

Postup

Hranolky v horkovzdušné fritéze mají tu výhodu, že se připravují téměř bez tuku.
Brambory si oloupeme a nakrájíme na hranolky. Vložíme do studené vody, do které přidáme lžíci octa a necháme je tam 30 minut. Poté vodu slijeme, hranolky necháme okapat a pak ještě dobře osušíme třeba v papírové utěrce. Tento postup je důležitý, aby byly výsledné hranolky pěkně křupavé.

Do misky dáme asi 2 lžíce olivového oleje, rovnou lžičku soli a koření na brambory (můžeme i vynechat). Rozmícháme, přidáme připravené a usušené hranolky a promícháme tak, aby se hranolky olejem obalily.

Fritézu si předehřejeme, hranolky vložíme do košíku a "fritujeme". Během akce promícháme nebo prohodíme, aby bylo propečení stejnoměrné. Do košíku fritézy nedáváme hranolků moc najednou, lepší je jedna nebo dvě porce. Trvá to asi 8 až 10 minut.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".