Vepřovou panenku očistíme od případných zbylých šlach a nakrojíme ji tak, aby po rozklepávání vznikl plát. Lehce rozklepeme, po obou stranách osolíme a opepříme. Suroviny na potření rozšleháme a potřeme jimi vnitřní stranu připravované rolády z panenky. Na maso poklademe tenké plátky slaniny, na to navršíme nastrouhanou mozarellu, posekaná sušená rajčata a lístky baby špenátu.
Maso od jednoho kraje opatrně rolujeme, náplň prsty stlačujeme, aby vevnitř nezůstávala zbytečně vzduchové bubliny. Roládu ovážeme potravinářským provázkem nebo upevníme jehlami na závitky. Položíme ho do pekáčku, kam jsme předtím nalili trochu olivového oleje. Na roládu nahoru dáme tenké plátky másla. Vložíme do trouby vyhřáté na 190 st. C. a pečeme nebo spíše dusíme asi hodinu. Podle potřeby podlijeme několika lžícemi teplé vody.
Pokud nám zbyl nějaký ten plátek slaniny, poklademe ho na povrch rolády na poslední pár minut. Bude to pěkná i chutná ozdoba.
Poznámka: Na fotografii je roláda podávána s pečenou zeleninou (papriky, rajčátka, cuketa). Stačí pokrájet, vložit do trouby, pokapat olivovým olejem a může se upéct současně s roládou.