Nejdříve si připravíme a očistíme všechnu zeleninu. Hrášek můžeme použít i čerstvý, pokud máme mražený, nemusíme rozmrazovat předem. Rajčata v konzervě mají být nasekaná, jinak nakrájíme na kousky. Můžeme nahradit i třemi čerstvými rajčaty. Mrkev oloupeme a pokrájíme na půlkolečka.
Z masa nakrájíme plátky o výšce asi 3 cm a každý plátek pokrájíme na větší kousky. Maso osolíme, opepříme, promícháme. V kastrolu rozpálíme olivový olej a opečeme na něm maso. Zhruba asi 3 minuty po každé straně. Pak přidáme rajčata, plátky česneku a sdrhneme tymián ze snítek. Promícháme a podle potřeby podlijeme vývarem nebo horkou vodou. Přikryjeme pokličkou, snížíme teplotu a dusíme asi hodinu.
V poslední fázi přidáváme nakrájenou mrkev, papriky a hrášek. Podle potřeby přisolíme a opepříme. Promícháme a dusíme ještě asi 15 minut. Podáváme s různě upravenými bramborami, chlebem nebo třeba i s kuskusem jako na fotografii.