Nejdříve si připravíme všechny suroviny na toto jídlo. Je jich dost a je dobré je mít po ruce. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme. Z paprik a chilli papriček odstraníme semínka a také je nakrájíme. Na menší kousky nakrájíme i rajčata. Pro přípravu jídla je ideální hluboká pánev ke které máme i pokličku.
Do pánve nalijeme olivový olej, rozpálíme ho a orestujeme na něm nakrájenou cibuli. Pak přidáme mletí maso a při opékání se ho snažíme vařečkou rozdělit na co nejmenší kousky. Restujeme asi 5 minut až maso změní barvu a bude hnědé. Přidáme nasekaný česnek, papriky a chilli papričku. Promícháme a restujeme další 2 minuty. Poté směs osolíme, přidáme čubricu a všechno další koření. Přimícháme rajčatový protlak a nakrájená rajčata, přisypeme mražený hrášek a nakonec do směsi přidáme propláchnutou rýži. Promícháme a zalijeme horkým vývarem.
Přivedeme k varu, znovu promícháme, přikryjeme pokličkou a příkone tepla snížíme na minimum. Dusíme asi 20 minut. Pak vypneme zdroj tepla a necháme ještě pod pokličkou dalších pět minut dojít. Tekutina by se měla vsáknout a rýže by měla být měkká.
Podáváme posypané nastrouhaným sýrem a nasekanou petrželkou.