Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Srbské rizoto s mletým masem
(vde)
recept číslo: 3737
srbskerizoto.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

400 g mletého masa (míchané nebo vepřové)
2 lžíce olivového oleje
sůl
2 cibule
3 stroužky česneku
3 kusy tenkostěnné papriky
3 rajčata
1 chilli paprička
1 lžička čubrici
2 lžíce rajského protlaku
1 lžíce uzené papriky
1/2 lžičky mleté pálivé papriky
1 a 1/2 hrnku rýže
1/2 hrnku mraženého hrášku
2 a 1/2 hrnku vývaru nebo vody
strouhaný sýs na posypání
zelená petrželka
 

Postup

Nejdříve si připravíme všechny suroviny na toto jídlo. Je jich dost a je dobré je mít po ruce. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme. Z paprik a chilli papriček odstraníme semínka a také je nakrájíme. Na menší kousky nakrájíme i rajčata. Pro přípravu jídla je ideální hluboká pánev ke které máme i pokličku.

Do pánve nalijeme olivový olej, rozpálíme ho a orestujeme na něm nakrájenou cibuli. Pak přidáme mletí maso a při opékání se ho snažíme vařečkou rozdělit na co nejmenší kousky. Restujeme asi 5 minut až maso změní barvu a bude hnědé. Přidáme nasekaný česnek, papriky a chilli papričku. Promícháme a restujeme další 2 minuty. Poté směs osolíme, přidáme čubricu a všechno další koření. Přimícháme rajčatový protlak a nakrájená rajčata, přisypeme mražený hrášek a nakonec do směsi přidáme propláchnutou rýži. Promícháme a zalijeme horkým vývarem.

Přivedeme k varu, znovu promícháme, přikryjeme pokličkou a příkone tepla snížíme na minimum. Dusíme asi 20 minut. Pak vypneme zdroj tepla a necháme ještě pod pokličkou dalších pět minut dojít. Tekutina by se měla vsáknout a rýže by měla být měkká.

Podáváme posypané nastrouhaným sýrem a nasekanou petrželkou.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".