Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Tvarohový biskupský chlebíček
(vde)
recept číslo: 3735
bichlebtv.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

200 g polohrubé mouky

200 g tuku (Hera)

120 g moučkového cukru

250 g měkkého tvarohu

4 vejce

1 prášek do pečiva

200 g směsi sušeného ovoce, oříšků, slunečnicových semínek apod.



čokoládová poleva na polití



forma na biskupský chlebíček
 

Postup

Změklý tuk, žloutky a moučkový cukr vyšleháme do hladka. Poté přidáme tvaroh a promícháme. Dále přidáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva a směs sušeného ovoce a oříšků. Ráda používám do chlebíčku sušené brusinky, protože jsou barevně výrazné, ale i kandovanou citrónovou či pomerančovou kůru a ořechy. V době nedostatku ořechů je nahrazuji slunečnicovými semínky. Úplně nakonec lehce vmícháme tuhý sníh ze čtyř bílků.



Vzniklé těsto je docela husté, ale dobře se s ním pracuje. Formu na biskupský chlebíček si vytřeme tukem, vysypeme moukou a naplníme těstem. Povrch uhladíme. Těsto by nemělo dosahovat až k okraji formy, aby při pečení nepřetékalo.



Vložíme do trouby předehřáté asi na 180 st. C a pečeme asi 50 minut. Ke konci pečení zkoušíme špejlí, zda je chlebíček propečený. Lze to také poznat podle toho, že se okraje chlebíčku začínají oddělovat od formy.



Hotový chlebíček vyklopíme z formy (ideálně na nějakou mřížku) a necháme vychladnout. Po povrchu ho můžeme polít čokoládovou polevou.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".