Změklý tuk, žloutky a moučkový cukr vyšleháme do hladka. Poté přidáme tvaroh a promícháme. Dále přidáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva a směs sušeného ovoce a oříšků. Ráda používám do chlebíčku sušené brusinky, protože jsou barevně výrazné, ale i kandovanou citrónovou či pomerančovou kůru a ořechy. V době nedostatku ořechů je nahrazuji slunečnicovými semínky. Úplně nakonec lehce vmícháme tuhý sníh ze čtyř bílků.
Vzniklé těsto je docela husté, ale dobře se s ním pracuje. Formu na biskupský chlebíček si vytřeme tukem, vysypeme moukou a naplníme těstem. Povrch uhladíme. Těsto by nemělo dosahovat až k okraji formy, aby při pečení nepřetékalo.
Vložíme do trouby předehřáté asi na 180 st. C a pečeme asi 50 minut. Ke konci pečení zkoušíme špejlí, zda je chlebíček propečený. Lze to také poznat podle toho, že se okraje chlebíčku začínají oddělovat od formy.
Hotový chlebíček vyklopíme z formy (ideálně na nějakou mřížku) a necháme vychladnout. Po povrchu ho můžeme polít čokoládovou polevou.