Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Rychlá kuřecí játra s kuskusem
(vde)
recept číslo: 3733
jatrarychla.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

400 g kuřecích jater
1 cibule
1 jablko
100 g anglické slaniny
olej
sůl
mletý pepř
tymián
1 lžíce ostrého kečupu
1 lžíce sójové omáčky

250 ml kuskusu
 

Postup

Tepelná příprava podle tohoto receptu je krátká, ale je třeba si připravit všechny suroviny. Kousky kuřecích jater pečlivě prohlédneme a ostrým nožem odstraníme případné blanky apod. Pokrájíme na kousky asi velikosti čajové lžičky. Cibuli oloupeme a jemně pokrájíme. Také slaninu si nakrájíme na proužky. Jablko necháme ve slupce, odstraníme jádřinec a pokrájíme na kousky. Lepší je samozřejmě jablko kyselé, ale kde ho vzít?

Mezitím si připravíme kuskus. Odměříme si potřebné množství kuskusu v čtvrtlitrovém hrnečku a přesypeme do misky. Osolíme rovnou čajovou lžičkou soli, nasucho promícháme. Pak zalijeme 500 ml horké vody, promícháme, přikryjeme pokličkou a necháme "bobtnat" Asi za 10 minut kuskus vstřebá veškerou tekutinu a pod pokličkou zůstane pěkně teplý. Hotový kuskus můžeme promíchat třeba se lžící jemně strouhané mrkve, pažitky apod.

Připravíme si velkou pánev a rozehřejeme na ní trochu oleje. Orestujeme cibulku a slaninu, přidáme jablka a nakonec pokrájená játra. Opékáme a občas zamícháme. Na závěr do směsi přidáme lžíci kečupu a sójové omáčky, asi půl lžičky tymiánu a dosolíme a opepříme. Celé to trvá asi těch 10 minut, zkontrolujeme si rozkrojením jednoho kousku jater, zda jsou udělaná i vevnitř.

Poznámka: nemusíte nutně použít stejné ochucení a koření, můžete klidně experimentovat a použít, co vám třeba roste na zahrádce.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".