Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Drožďová polévka s drožďovými knedlíčky
(vde)
recept číslo: 3728
drozdovka.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

Polévka:
1 cibule
1 mrkev
1 petržel
1/2 pórku
2 lžíce sádla
40 g čerstvého droždí
1 l hovězího vývaru
sůl
čerstvě mletý pepř
zelená petrželka (libeček)

Knedlíčky:
1/2 malé cibule
1 stroužek česneku
1 lžíce sádla
40 g droždí
3 lžíce mléka
1 vejce
zelená petrželka
špetka majoránky
sůl
mletý pepř
strouhanka dle potřeby
 

Postup

Začínáme přípravou knedlíčků. Cibuli a česnek oloupeme a velmi nadrobno nakrájíme. Na malé pánvi rozehřejeme sádlo a cibuli a česnek na něm necháme zesklovatět. Na to rozdrobíme droždí, opékáme a mícháme. Vnikne kaše, do které přidáme asi 3 lžíce mléka a necháme vychladnout.

Připravíme si vývar. Cibuli, mrkev, petržel a malý kousek celeru oloupeme, pórek očistíme. Mrkev, petržel a celer nastrouháme na okurkovém struhadle, cibuli a pórek jemně pokrájíme. V hrnci rozehřejeme sádlo, dáme na něj nastrouhanou kořenovou zeleninu, pórek a cibuli a asi dvě minuty restujeme. Pak na to rozdrobíme droždí a opékáme asi 2 minuty, až lehce zrůžoví. Vše zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a povaříme asi 10 minut.

Mezitím si připravíme knedlíčky. Do vychladlé hmoty rozklepneme vejce, přidáme jemně nasekanou zelenou petrželku, špetku majoránky, soli, čerstvě mletého pepře a promícháme. Pokud je směs řídká, přidáme jemnou strouhanku a promícháme. Pak z připravené hmoty vytvoříme knedlíčky velikosti asi vlašského ořechu. Ty vložíme do vařící polévky a asi 3 minuty necháme povařit, až vyplavou na hladinu.

Polévku můžeme na závěr dochutit nasekanou zelenou petrželkou nebo libečkem.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".