Začínáme přípravou knedlíčků. Cibuli a česnek oloupeme a velmi nadrobno nakrájíme. Na malé pánvi rozehřejeme sádlo a cibuli a česnek na něm necháme zesklovatět. Na to rozdrobíme droždí, opékáme a mícháme. Vnikne kaše, do které přidáme asi 3 lžíce mléka a necháme vychladnout.
Připravíme si vývar. Cibuli, mrkev, petržel a malý kousek celeru oloupeme, pórek očistíme. Mrkev, petržel a celer nastrouháme na okurkovém struhadle, cibuli a pórek jemně pokrájíme. V hrnci rozehřejeme sádlo, dáme na něj nastrouhanou kořenovou zeleninu, pórek a cibuli a asi dvě minuty restujeme. Pak na to rozdrobíme droždí a opékáme asi 2 minuty, až lehce zrůžoví. Vše zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a povaříme asi 10 minut.
Mezitím si připravíme knedlíčky. Do vychladlé hmoty rozklepneme vejce, přidáme jemně nasekanou zelenou petrželku, špetku majoránky, soli, čerstvě mletého pepře a promícháme. Pokud je směs řídká, přidáme jemnou strouhanku a promícháme. Pak z připravené hmoty vytvoříme knedlíčky velikosti asi vlašského ořechu. Ty vložíme do vařící polévky a asi 3 minuty necháme povařit, až vyplavou na hladinu.
Polévku můžeme na závěr dochutit nasekanou zelenou petrželkou nebo libečkem.