Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Skořicová bábovka
(vde)
recept číslo: 3727
skoricovabab.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

300 g hladké mouky
150 g třtinového cukru
150 g bílého jogurtu
150 g másla
3 vejce
100 ml mléka
1 kypřící prášek


Na skořicovou část:
50 g třtinového cukru
2 lžíce mleté skořice
50 ml mléka
 

Postup

Začneme tím, že si odvážíme příslušné množství másla a necháme ho při pokojové teplotě změknout. Také jogurt a mléko by měly mít pokojovou teplotu. V misce smícháme změklé máslo a cukr, ke konci postupně přidáváme jogurt, pak vejce a šleháme, dokud směs není hladká. Nakonec vmícháme po částech mouku s kypřícím práškem a mléko. Vznikne hladké, relativně husté těsto.

Dvě třetiny těsta těsta dáme stranou. Ke zbytku těsta přidáme cukr, skořici a mléko a vše dobře promícháme. Formu na bábovku si vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Nalijeme polovinu světlého těsta, na to skořicové těsto a nahoru zbytek světlého těsta. Vrstvy těsta můžeme trochu porušit lžící nebo vidličkou. Vložíme do trouby rozpálené asi na 180 st. C. a při této teplotě pečeme 40 až 45 minut. Odzkoušíme vpíchnutím špejle. Pokud je po vyjmutí suchá, bábovka je propečená a můžeme ji vytáhnout z trouby.

Bábovku po ukončení pečení hned nevyklápíme, počkáme asi 15 minut a pak ji opatrně vyklepneme. Před podáváním můžeme pocukrovat. Díky jogurtu je tato bábovka pěkně vláčná, není suchá a samozřejmě chutná i voní skořicí.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".