Vývar na podlévání si můžeme připravit předem například z králičí hlavy.
Králíka naporcujeme, mně většinou vyjde 5 až 6 porcí. Každou porci osolíme a opepříme. Na pánvi si rozehřejeme sádlo a jednotlivé porce králíka rychle opečeme po všech stranách, aby se maso zatáhlo. Vyjmeme a přesuneme do dostatečně velkého pekáče, ve kterém budeme králíka v troubě připravovat.
Oloupeme si a pokrájíme cibuli a česnek, na zbylém oleji na pánvi orestujeme a přidáme k masu. Do pekáče přidáme i proužky anglické slaniny, celý pepř a nové koření, bobkový list a snítky tymiánu. Vše podlijeme vínem, pekáč přiklopíme a při teplotě asi 150 st. C zvolna pečeme. Podle potřeby podléváme vývarem.
Asi po 2,5 hodinách odklopíme, zvýšíme teplotu na 180 st. C a dopečeme dozlatova.
Můžeme podávat například se šťouchanými bramborami, ale i s knedlíkem a zelím či špenátem.