Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Pomalu pečený králík na víně a s bylinka
(vde)
recept číslo: 3726
kralikvinb.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

1 králík
500 g cibule
4 stroužky česneku
50 g anglické slanina
4 kuličky nového pepře
4 kuličky nového koření
1 bobkový list
4 snítky tymiánu
4 lžíce sádla
sůl
mletý pepř
150 ml bílého vína
150 ml vývaru na podlévání
 

Postup

Vývar na podlévání si můžeme připravit předem například z králičí hlavy.

Králíka naporcujeme, mně většinou vyjde 5 až 6 porcí. Každou porci osolíme a opepříme. Na pánvi si rozehřejeme sádlo a jednotlivé porce králíka rychle opečeme po všech stranách, aby se maso zatáhlo. Vyjmeme a přesuneme do dostatečně velkého pekáče, ve kterém budeme králíka v troubě připravovat.

Oloupeme si a pokrájíme cibuli a česnek, na zbylém oleji na pánvi orestujeme a přidáme k masu. Do pekáče přidáme i proužky anglické slaniny, celý pepř a nové koření, bobkový list a snítky tymiánu. Vše podlijeme vínem, pekáč přiklopíme a při teplotě asi 150 st. C zvolna pečeme. Podle potřeby podléváme vývarem.

Asi po 2,5 hodinách odklopíme, zvýšíme teplotu na 180 st. C a dopečeme dozlatova.

Můžeme podávat například se šťouchanými bramborami, ale i s knedlíkem a zelím či špenátem.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".