Ideální je použít rohlíky (housky či jiné pečivou) den staré, ale pokud máme rohlíky měkké, pokrájíme je na kostičky a dáme do mírně rozehřáté trouby na pár minut usušit. Zatím si rozpustíme máslo (můžeme ho rozpustit rovnou v misce, ve které budeme připravovat knedlíky). K máslu přilijeme mléko, přidáme žloutky, osolíme, opepříme a metličkou nebo vidličkou rozšleháme. Přidáme pokrájené pečivo, dobře promícháme a necháme asi pět minut odstát, aby se pečivo dobře nasáklo.
Ušleháme si sníh ze dvou bílků a pokrájíme zelenou petrželku. Obojí pak přidáme ke hmotě na knedlíky a promícháme.
Na větší prkénko si rozprostřeme potravinářskou fólii tak, aby jeden konec fólie byl pod prkénkem a druhý zatím nestříháme. Doprostřed fólie dáme polovinu hmoty na knedlíky a shrneme co nejvíce k sobě. Fólie nám pomůže vytvořit malou šišku, snažíme se, aby nikde nezůstaly žádné bubliny ani mezery. Na každém konci zakroutíme a můžeme zavázat provázkem. Stejně připravíme i druhý knedlík. Vložíme do vroucí vody a vaříme 20 minut. V polovině vaření je otočíme.
Z uvedeného množství jsou dva malé knedlíky o průměru asi 4 cm a délce asi 15 cm. Stačí to na 4 porce.