Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Hovězí kýta na víně
(vde)
recept číslo: 3724
hovezikyta.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

750 až 1 kg hovězí kýty


300 ml červeného vína


3 mrkve


2 cibule


2 stroužky česneku


3 lžíce sádla


sůl


mletý pepř
 

Postup

Hovězí kýtu budeme připravovat v celku dlouhým pečením (asi 2 hodiny) v troubě. Maso opláchneme, osušíme, osolíme a opepříme. V kastrolu si rozpustíme sádlo a maso na něm necháme po všech stranách zatáhnout. Odstavíme ze zdroje tepla.


Přidáme na plátky pokrájenou cibuli, česnek a špalíky mrkve. Vše zalijeme červeným vínem (maso nemusí být potopené). Přiklopíme pokličkou a pomalu pečeme v troubě vyhřáté asi na 150 st. C. Pokud maso není potopené, během pečení ho jednou otočíme.





Asi po dvou hodinách zkusíme, zda je maso měkké. Pokud ano, vyjmeme vše z trouby. Maso dáme stranou a nakrájíme na plátky. Omáčku procedíme a necháme zredukovat. Můžeme ji zahustit 1 lžičkou škrobové moučky rozmíchané v troše vody. Na závěr do ní vrátíme maso a špalíky mrkve (cibuli ne).





Podáváme například s bramborovou kaší.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".