Pokud použijeme směs na bramborové knedlíky, je tento recept velmi jednoduchý a docela rychlý. Uzené maso si pokrájíme na drobné kousky, aby se nám dobře plnilo do knedlíků. Můžeme použít prakticky jakékoliv uzené maso, třeba i obrané z uzených žeber. Těsto na bramborové knedlíky si připravíme podle návodu na obalu. Pokud je v návodu uvedeno nějaké rozpětí přidávané tekutiny, použijeme horní hranici. Jinak asi 3 lžíce vody přidáme. Těsto by mělo být trochu vláčnější, aby se s ním dobře pracovalo. Z těsta vyválíme váleček a rozdělíme ho na stejné díly. Každý dílek rozválíme a zabalíme do něj pokrájené uzené maso.
Souběžně dusíme kysané zelí, do kterého jsme přidali plátek cibule. Zbývající cibuli také pokrájíme na plátky a pomalu si smažíme v pánvi na sádle. Občas mícháme.
Knedlíky vložíme do osolené vroucí vody, oddělíme vařečkou ode dna, přivedeme vodu znovu k varu a vaříme asi 12 až 15 minut (záleží na velikosti knedlíků). Zatímco se knedlíky vaří, slijeme vodu ze zelí a zelí dochutíme (sůl, cukr, trochu sádla). Mezi tím stále mícháme cibulku, aby byla usmažená do zlatova.
Knedlíky podáváme se zelím, vše posypané smaženou cibulkou.