Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Bramborové knedlíky plněné uzeným
(vde)
recept číslo: 3723
brkneduz.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

250 až 300 g uzeného masa

1 bramborové knedlíky v prášku

2 cibule

200 g kysaného zelí

3 lžíce sádla
 

Postup

Pokud použijeme směs na bramborové knedlíky, je tento recept velmi jednoduchý a docela rychlý. Uzené maso si pokrájíme na drobné kousky, aby se nám dobře plnilo do knedlíků. Můžeme použít prakticky jakékoliv uzené maso, třeba i obrané z uzených žeber. Těsto na bramborové knedlíky si připravíme podle návodu na obalu. Pokud je v návodu uvedeno nějaké rozpětí přidávané tekutiny, použijeme horní hranici. Jinak asi 3 lžíce vody přidáme. Těsto by mělo být trochu vláčnější, aby se s ním dobře pracovalo. Z těsta vyválíme váleček a rozdělíme ho na stejné díly. Každý dílek rozválíme a zabalíme do něj pokrájené uzené maso.



Souběžně dusíme kysané zelí, do kterého jsme přidali plátek cibule. Zbývající cibuli také pokrájíme na plátky a pomalu si smažíme v pánvi na sádle. Občas mícháme.



Knedlíky vložíme do osolené vroucí vody, oddělíme vařečkou ode dna, přivedeme vodu znovu k varu a vaříme asi 12 až 15 minut (záleží na velikosti knedlíků). Zatímco se knedlíky vaří, slijeme vodu ze zelí a zelí dochutíme (sůl, cukr, trochu sádla). Mezi tím stále mícháme cibulku, aby byla usmažená do zlatova.



Knedlíky podáváme se zelím, vše posypané smaženou cibulkou.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".