Játra opláchneme, osušíme, odstraníme přebytečné blanky a pokrájíme na menší kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky, mrkev nakrájíme na tenčí půlkolečka, řapíkatý celer také pokrájíme na malé dílky. Z jablka odstraníme jádřinec, neloupeme a pokrájíme na větší kostky.
V okamžiku, kdy máte nakrájené všechny suroviny, můžeme začít s přípravou přílohy. Vhodná je třeba rýže či bulgur.
Na velké pánvi rozpustíme přepuštěné máslo, přisypeme pokrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Pak přidáme mrkev a řapíkatý celer a restujeme 3 minuty. Následuje přidání jater. Promícháme a restujeme dalších pět minut. Jako poslední přidáváme jablka (jsou z přidávaných surovin nejměkčí a neměla by se rozpadnout) a tymián. Restujeme společně dalších 3 až pět minut. Nakonec odstavíme ze zdroje tepla, pánev přikryjeme a necháme 5 minut odpočívat.
Mezitím si pokrájíme zelenou petrželku (nebo třeba naťovou cibulku). Směs játra a zeleniny osolíme a opepříme, posypeme petrželkou.