Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Drůbeží játra se zeleninou na tymiánu
(vde)
recept číslo: 3718
jajasmes.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

500 g drůbežích jater
1 cibule
3 mrkve
1 jablko
2 řapíky celeru
1 lžíce přepuštěného másla
sůl
čerstvě mletý pepř
1 lžička čerstvého tymiánu nebo 1/2 lžičky sušeného
zelená petrželka
 

Postup

Játra opláchneme, osušíme, odstraníme přebytečné blanky a pokrájíme na menší kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky, mrkev nakrájíme na tenčí půlkolečka, řapíkatý celer také pokrájíme na malé dílky. Z jablka odstraníme jádřinec, neloupeme a pokrájíme na větší kostky.

V okamžiku, kdy máte nakrájené všechny suroviny, můžeme začít s přípravou přílohy. Vhodná je třeba rýže či bulgur.

Na velké pánvi rozpustíme přepuštěné máslo, přisypeme pokrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Pak přidáme mrkev a řapíkatý celer a restujeme 3 minuty. Následuje přidání jater. Promícháme a restujeme dalších pět minut. Jako poslední přidáváme jablka (jsou z přidávaných surovin nejměkčí a neměla by se rozpadnout) a tymián. Restujeme společně dalších 3 až pět minut. Nakonec odstavíme ze zdroje tepla, pánev přikryjeme a necháme 5 minut odpočívat.

Mezitím si pokrájíme zelenou petrželku (nebo třeba naťovou cibulku). Směs játra a zeleniny osolíme a opepříme, posypeme petrželkou.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".