Kapra rozdělíme na porce. Můžeme si nařezat tzv. podkovy nebo rozpůlíme kapra podél hřbetu a polovičky pak rozdělíme na jednotlivé porce. Maso opláchneme ve studené vodě, osušíme, dobře osolíme a opepříme. Pokapeme také citrónem a necháme chvíli odležet.
Zatím si připravíme na obalování hladkou mouku smíchanou s mletou červenou paprikou. Papriky nedáváme jen špetku, ale zhruba celou lžíci. Obě suroviny pořádně promícháme a každý kousek masa po všech stranách obalíme. Ideální je, když obalíme v mouce s paprikou dvakrát. První vrstva po chvíli trochu zavlhne a jde na to přidat ještě další vrstvu. Takto obalené rybí porce smažíme zvolna po obou stranách v rozpáleném oleji.
Podáváme s plátkem citrónu. Jako příloha se hodí brambory v různých úpravách, ale také třeba kousek bagety a nějaká ta čerstvá zelenina.