Zmražené filety z tresky dáme rozmrazit. To trvá na celé přípravě nejdéle. Protože vlastní příprava masa bude velmi rychlá, začneme přípravou přílohy - vařené nové brambory jsou ideální. Pak si připravíme zeleninu. Cibuli nakrájíme na půlkolečka, papriku na proužky, rajčátka na polovinu. Chilli papričku přidávat nemusíme, ale pokud máte rádi trochu ostřejší jídla, posekáme ji na malé kousky.
Z rozmražených filetů odsajeme přebytečnou tekutinu papírovou utěrkou. Osolíme je a opepříme. Hladkou mouku smícháme se sladkou paprikou a v této směsi obalíme každý kousek rybího masa.
Na pánvi rozpálíme trochu olivového oleje a pokrájenou zeleninu na něm rychle a krátce opečeme. Dáme stranou a udržujeme v teple. Na stejnou pánev přidáme trochu oleje a opečeme na něm rybí filety do zlatova.
Jídlo je nejlepší čerstvé, tak připravujeme pouze tolik porcí, kolik bude strávníků. Tento rozpis je na dvě porce.