Používám mražené filety z tresky, tak jsem si je dala nejdříve rozmrazit. Pokračovala jsem čištěním a krájením zeleniny. Červenou cibuli jsem nakrájela na měsíčky, cuketu podélně napůl a pak na plátky, cherry rajčata jsem měla větší, tak jsem je rozpůlila. Oloupala jsem si také česnek a stroužky ještě nahrubo pokrájela. Takto připravenou zeleninu osolíme a opepříme, přidáme olivový olej (použila jsem olivový olej ochucený oreganem). Promícháme a vložíme na dno pekáčku, ve kterém budeme jídlo připravovat.
Ke strouhance přidáme jemně nasekané čerstvé bylinky, dvě lžíce olivového oleje a špetku soli. Promícháme. Filety z tresky osolíme a opepříme a poklademe na zeleninu v pekáčku. Na každý kousek ryby naneseme lžící ochucenou strouhanku. Vše ještě zakápneme olivovým olejem a podlijeme trochou bílého vína. Vložíme do trouby rozpálené asi na 190 až 200 st. C. a pečeme asi 20 minut.
Podáváme s pečivem či bramborami nebo s kuskusem.
Poznámky: Místo filetů z tresky můžeme použít jinou rybu (pstruha, lososa). Také zeleninu a bylinky si můžeme přizpůsobit dle toho, co máme k dispozici. Důležité je nenechat to dlouho v troubě, protože zelenina má být křupavá a maso nesmí být vyschlé.