Tento recept se vyskytuje v mnoha variantách, ale jeho základem je vždy kvalitní hovězí maso. Z výše uvedeného množství surovin jsou dvě až tři porce.
Připravíme si všechny suroviny, je dobré, když je máme chvíli v pokojové teplotě. Maso si nakrájíme asi na 1/2 cm silné plátky a ty pokrájíme na nudličky. Promícháme se lžící oleje a necháme chvíli odležet. V misce rozmícháme kyselou i sladkou smetanu. V jiné misce si promícháme 2 lžíce worcesteru se dvěma lžícemi vody. Kapary necháme okapat. Kyselé okurky si pokrájíme na kolečka. Očistíme si a na plátky pokrájíme žampiony. Na měsíčky pokrájíme i červenou cibuli.
Masové nudličky osolíme a opepříme. Připravíme si dostatečně velkou hlubokou pánev nebo kastrol a rozpálíme v něm asi 3 lžíce oleje. Když je olej dostatečně rozpálený, přidáme masové nudličky a rychle je rozprostřeme tak, aby se vzájemně nedotýkaly. Nemícháme a necháme po jedné straně asi 40 vteřin testovat. Pak otočíme a restujeme dalších 40 vteřin. Vyjmeme z pánve a udržujeme v teple. Maso by mělo při této operaci zhnědnout, nemělo by rozhodně pouštět vodu a dusit se. Máme-li více masa, zpracujeme po dávkách.
Na pánev přilijeme trochu oleje, přidáme žampiony, cibuli a lehce posypeme tymiánem. Restujeme asi 2 minuty za občasného míchání. Pak přidáme rajčatový protlak, zmírníme příkon tepla asi na polovinu a zhruba 30 vteřin mícháme. Následují kyselé okurky a kapary. Pak přilijeme worcesterskou omáčku s vodou, maso a dalších 30 vteřin mícháme. Nakonec přidáme smetanu a prohříváme společně asi 2 minuty. Můžeme vmíchat i nasekanou hladkolistou petrželku.
Podáváme s rýží.