Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Hovězí nudličky Stroganov
(vde)
recept číslo: 3709
nustroganov.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

300 g kvalitního hovězího masa na rychlou úpravu (použila jsem květovou špičku).
6-8 žampionů dle velikosti
1 červená cibule
2 kyselé okurky
2 lžičky kaparů
1 lžička rajského protlaku
olej
4 lžíce zakysané smetany
4 lžíce sladké smetany
sůl
čerstvě mletý pepř
tymián
hladkolistá petrželka
 

Postup

Tento recept se vyskytuje v mnoha variantách, ale jeho základem je vždy kvalitní hovězí maso. Z výše uvedeného množství surovin jsou dvě až tři porce.

Připravíme si všechny suroviny, je dobré, když je máme chvíli v pokojové teplotě. Maso si nakrájíme asi na 1/2 cm silné plátky a ty pokrájíme na nudličky. Promícháme se lžící oleje a necháme chvíli odležet. V misce rozmícháme kyselou i sladkou smetanu. V jiné misce si promícháme 2 lžíce worcesteru se dvěma lžícemi vody. Kapary necháme okapat. Kyselé okurky si pokrájíme na kolečka. Očistíme si a na plátky pokrájíme žampiony. Na měsíčky pokrájíme i červenou cibuli.

Masové nudličky osolíme a opepříme. Připravíme si dostatečně velkou hlubokou pánev nebo kastrol a rozpálíme v něm asi 3 lžíce oleje. Když je olej dostatečně rozpálený, přidáme masové nudličky a rychle je rozprostřeme tak, aby se vzájemně nedotýkaly. Nemícháme a necháme po jedné straně asi 40 vteřin testovat. Pak otočíme a restujeme dalších 40 vteřin. Vyjmeme z pánve a udržujeme v teple. Maso by mělo při této operaci zhnědnout, nemělo by rozhodně pouštět vodu a dusit se. Máme-li více masa, zpracujeme po dávkách.

Na pánev přilijeme trochu oleje, přidáme žampiony, cibuli a lehce posypeme tymiánem. Restujeme asi 2 minuty za občasného míchání. Pak přidáme rajčatový protlak, zmírníme příkon tepla asi na polovinu a zhruba 30 vteřin mícháme. Následují kyselé okurky a kapary. Pak přilijeme worcesterskou omáčku s vodou, maso a dalších 30 vteřin mícháme. Nakonec přidáme smetanu a prohříváme společně asi 2 minuty. Můžeme vmíchat i nasekanou hladkolistou petrželku.

Podáváme s rýží.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".