Plátky masa si naklepeme, osolíme a trochu opepříme. Můžeme použít i jiné koření vhodné k vepřovému masu. Takto připravené plátky si obalíme v jemně umleté strouhance. Problém je, že strouhanka přímo na mase moc nedrží, takže ji pořádně přitiskneme (třeba i obrácenou stranou paličky). Osvědčilo se mi obalovat plátky ve strouhance dvakrát. První vrstvička strouhanky po chvíli zvlhne a lze přidat další.
V misce si rozšleháme vajíčka s mlékem a špetkou soli. Připravíme si pánev s rozpáleným olejem a vedle zapékací misku. Plátek masa namočíme po obou stranách ve vajíčku a na pánvi velmi krátce po obou stranách opečeme. Přesuneme do zapékací misky. Takto zpracujeme jeden plátek masa za druhým. Nakonec do pánve přidáme trochu oleje a do zlatova osmažíme cibulová kolečka. Na každý plátek masa položíme tenký plátek másla a pár cibulových koleček.
Vložíme do trouby rozpálené na 200 st. C a pečeme asi 20 minut. Podlévat není třeba. Podáváme s bramborem.