Výhodou tohoto receptu je to, že z uvedeného množství připravíte dvě porce hlavního jídla, tak současně upečete i tři karbanátky, které můžete použít třeba na hamburger k večeři. Důvodem této kombinace je skutečnost, že balené mleté maso mívá většinou váhu 400 g. A plněná cuketa nejlépe chutná čerstvá.
Cukety překrojíme a vydlabeme dužinu. Nejlépe to jde kávovou lžičkou. Vnitřek cukety osolíme a potřeme i jedním prolisovaným česnekem. Dužinu jemně pokrájíme a přidáme k mletému masu. Maso osolíme, opepříme, přidáme jedno vejce a vše důkladně rukama propracujeme, až vznikne hladká masová hmota. Z ní vytvoříme dva válečky a tři karbanátky. Válečky umístíme do vydlabaných půlek cuket a dobře přitiskneme. Karbanátky krátce na pánvi opečeme a pak přesuneme k cuketám do zapékací misky. Podlijeme asi třemi lžícemi vody a vložíme do trouby rozehřáté na 190 st. C. Pečeme asi 20 minut, před koncem posypeme cukety i karbanátky strouhaným Čedarem.
Jako příloha se hodí brambory.