Každé kuřecí stehno bez kosti rozdělíme asi na 3 kousky (záleží na velikosti stehna). Maso osolíme a opepřím. Slaninu si nakrájíme na kostičky. Očistíme a pokrájíme rovněž všechnu zeleninu. V kastrolu na lžíci oleje opečeme kostičky slaniny, přidáme cibuli a orestujeme. Pak vložíme do kastrolu nakrájenou mrkev a petržel. Promícháme, restujeme společně s cibulí. Přidáme koření Divočina, bobkový list, jalovec a rajčatový protlak. Promícháme a po chvíli přidáme i připravené kousky masa. Krátce opečeme se směsí zeleniny a koření, aby se maso zatáhlo. Zalijeme asi 200 ml vývaru, promícháme a pod pokličkou zvolna dusíme asi 15 až 20 minut. Je-li třeba, přilijeme ještě trochu vývaru.
Poté maso a bobkový list vyjmeme a zeleninovou směs rozmixujeme ponorným mixérem. Přidáme smetanu, ve které jsme rozmíchali lžíci hladké mouky. Vše důkladně promícháme a necháme asi 12 minut provařit. Na závěr vložíme maso, aby se v omáčce prohřálo.
Jako příloha jsou vhodné jakékoliv knedlíky či noky.