Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Kuřecí játra na cibulce
(vde)
recept číslo: 3702
jatracibul.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

350 až 450 g kuřecích jater
100 g másla
1 střední cibule
1 stroužek česneku
sůl
mletý pepř
1/2 lžičky mletého kmínu
rozemnutá majoránka
1 lžíce ostrého kečupu
1 lžička jablečného čatní
 

Postup

Kuřecí játra opláchneme a důkladně očistíme a ostrým nožem vyřízneme všechny žilky (prostě co se nám nelíbí). Játra pečlivě osušíme papírovou utěrkou (jinak budou při smažení hodně prskat). Podle potřeby rozdělíme na kousky asi velikosti polévkové lžíce.

Pokud budeme připravovat přílohu, v tomto okamžiku je na to vhodný čas.

Samotná příprava jater je velmi rychlá. Nejdříve si jemně nakrájíme (nebo hrubě nastrouháme) cibuli a jeden stroužek česneku. Na hlubší pánvi nebo v kastrolu si rozpustíme máslo a pomalu na něm smažíme pokrájenou cibulku a česnek. Jakmile začnou okraje cibulky hnědnout, zvýšíme příkon na maximum a připravená játra rozprostřeme na celé dno kastrolu či pánve. Necháme krátce opékat, jakmile játra v kontaktu se dnem změní barvu, opatrně promícháme, aby se játra opekla po všech stranách. Celkové opékání musí být krátké, játra by ale po rozkrojení neměla být krvavá. Pak játra ochutíme tj. osolíme, přidáme koření, kečup a čatní. Lehce promícháme, přikryjeme pokličkou a odstavíme ze zdroje tepla. Necháme pod pokličkou odstát, játra pustí trochu tekutiny.

Poznámka: pokud nefandíte kečupu nebo nemáte k dispozici čatní, můžete nahradit lžičkou hořčice nebo si zkrátka tato játra doladit podle své chuti.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".