Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Středomořská kuřecí stehna
(vde)
recept číslo: 3700
kustestred.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

4 kuřecí stehna

200 g cherry rajčat

20 zelených oliv

3 stroužky česneku

200 g sýra feta

olivový olej

sůl

mletý pepř

oregano

 

Postup

Kuřecí stehna opláchneme, osušíme, opepříme a osolíme. Krátce je po obou stranách opečeme na olivovém oleji a přesuneme do zapékací misky, jejíž dno jsme předtím potřeli tence olivovým olejem. Cherry rajčátka v misce pokapeme olivovým olejem, promícháme a přidáme ke kuřecím stehnům. Česnek oloupeme, podélně rozpůlíme a stejně jako předchozí suroviny Také přidáme do zapékací misky stejně tak i olivy. Můžeme použít zelené nebo černé. Do pánve, kde jsme opékali kuřecí stehna, přidáme lžíci vody a ode dna oddělíme připečený tuk. Promícháme a nalijeme na stehna. Maso vydatně posypeme oreganem. Oregano může být jak čerstvé (asi dvě lžíce sdrhnutých lístků) nebo sušené (stačí jedna polévková lžíce).





Vložíme to trouby rozehřáté na 190 st. C a pečeme asi 45 minut. Maso většinou pustí dost šťávy, takže není nutné hlídat a podlévat. Po této době rozdrobíme sýr feta, posypeme jím povrch v zapékací misce a necháme asi 10 minut zapéct.





Jako příloha jsou vhodné brambory v jakékoliv podobě. Já často upeču bramborové plátky v troubě společně s kuřecími stehny.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".