Filé si předem dáme rozmrazit. Když je rozmražené, osušíme jednotlivé porce papírovou utěrkou. Každý kousek po obou stranách osolíme a opepříme a pokapeme citronem. Zázvor jemně nastrouháme a potřeme jím každý kousek ryby. Necháme chvíli odležet a zatím si připravíme zeleninu. Pórek i cibulku nakrájíme na kolečka, cuketu a mrkev na hranolky.
Na oleji/másle osmažíme po obou stranách kousky ryby, které jsme předtím ještě lehce obalili hladkou moukou. Vyjmeme z pánve, ale uchováme v teple. Třeba na teplém talíři přikryté teplou pokličkou. Na pánev přidáme trochu oleje/másla a lehce na něm opečeme pokrájenou zeleninu. Mrkev by měla zůstat pěkně křupavá. Vhodnou přílohou k rybě se zeleninou jsou brambory v jakékoliv úpravě. Vařené, šťouchané, bramborová kaše apod.