Fazolky mungo namočíme den předem do vody a necháme nabobtnat. Vodu před přípravou polévky slijeme a dáme novou. Fazolky vaříme asi 50 minut, měly by být za tu dobu měkké. Ke konci varu vybereme zhruba polovinu uvařených fazolek větším sítkem a dáme stranou. Zbytek fazolek rozmixujeme ponorným mixérem. Tím vznikne trochu hustší základ polévky. Celé fazolky do ní zase vrátíme.
V době, kdy se fazolky vaří, připravíme si zeleninu do polévky. Cibuli oloupeme a pokrájíme na kostičky, očistěný celer také pokrájíme na menší kostičky. Mrkve naopak nastrouháme na nudličky na hrubém okurkovém struhadle. Na sádle (či jiném tuku nejdříve osmažíme cibuli, pak přidáme kostky celeru a restujeme, až kostičky celeru zezlátnou. Pak přidáme koření garam másala, rychle promícháme a celou směs přesuneme do základu polévky. Polévku osolíme, opepříme, přidáme karí koření a nastrouhanou mrkev. Vaříme ještě asi 10 minut. Celer by měl být měkký.
Na závěr přidáme nasekanou zelenou petrželku či pažitku, na talíři přidáme ještě lžíci zakysané smetany.
Poznámka: garam masala lze nahradit jiným kořením, které je vhodné k těstovinám (např. bobkový list, majoránka, kmín).