Očistíme si hlívu i zeleninu a pokrájíme. Šalotku a česnek nadrobno, brambory, hlívu na větší kousky. Brokolici rozdělíme na růžičky, slaninu pokrájíme na proužky. Připravené suroviny dáme do mísy, osolíme, opepříme, pokapeme olivovým olejem a promícháme. Rozvrstvíme vše rovnoměrně na plech vyložený papírem na pečení a vložíme do trouby rozehřáté asi na 190 st. C. Pečeme prvních 20 minut.
Pak vyjmeme z trouby a posypeme strouhaným parmazánem a natrhanými zelenými bylinkami. Je-li třeba, ještě zakápneme olivovým olejem. A dáme dopéct zhruba na dalších 20 minut. Brambory by měly být měkké.
Inspiraci pro tento recept jsem našla na stránkách www.houbickyvkuchyni.cz, trochu jsem si ho přizpůsobila. Pokud máte rádi hlívu, jistě si najdete i další suroviny, které lze kombinovat a vyladíte si koření podle své chuti a možností.