Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Vepřová panenka z trouby
(vde)
recept číslo: 3690
pantrouba.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

500 g vepřové panenky
3 lžíce medu
2 lžíce hnědého cukru
2 lžíce jablečného octa
1 lžíce hořčice
100 ml vody nebo vývaru
1/2 lžičky soli
1/4 lžičky pepře
1 lžíce másla
 

Postup

Začínáme přípravou marinády na maso. Smícháme si med s cukrem, jablečným octem, hořčicí, solí a pepřem. Omytou a osušenou vepřovou panenku touto marinádou potřeme. Zbylou část marinády rozmícháme se 100 ml vody či vývaru, touto směsí budeme maso v troubě podlévat.

Troubu si rozehřejeme na 200 st. C, vložíme tam pekáček s panenkou a necháme péct v troubě asi 25 minut. Během pečení podléváme. Čas je tady dost důležité dodržet, aby byla panenka správně měkká, ale nevysušená. Samozřejmě záleží i na velikosti panenky - máme-li třeba dvě menší panenky, čas je třeba trochu zkrátit.

Po uplynutí doby vyjmeme panenku z trouby a venku necháme ještě pět minut tzv. dojít. Šťávu z masa slijeme, rozmícháme do ní máslo a použijeme na polití plátků masa na talíři či přílohy.

Jako přílohu můžeme použít třeba bramborovou kaši nebo jen vařené brambory. Ale také můžeme současně s panenkou v troubě upéct jako přílohu pokrájenou zeleninu (papriky, cuketu, mrkev...) pokapanou olivovým olejem.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".