Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Kroupová polévka s kapustičkami*
(vde)
recept číslo: 369
kapustpol.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

200 g růžičkové kapusty
300 g kostí od uzeného masa
100 - 150 g krup č.10
zmrazená zeleninová směs se žampiony
1 cibule
1 česnek
4 zrnka pepře
2 zrnka nového koření
1 bobkový list
sůl
1 lžička Vegety
 

Postup

Rozpočet polévky je na 10 porcí!
Kroupy propláchneme a namočíme alespoň na dvě hodiny do 3 l studené vody (lépe přes noc). Nemusí to být nutně kroupy č. 10, mohou být i menší. Asi 2 hodiny předtím, než chceme mít polévku hotovou, začneme kroupy vařit. Do vařící vody přidáme kosti od uzeného masa (jsou lepší s kousky masa), celý pepř, nové koření a bobkový list. Vaříme společně asi hodinu mírným varem. Kosti z polévky vytáhneme, obereme je a pokrájené kousky masa vrátíme zpě do polévky. Potom polévku osolíme a přisypeme zmraženou zeleninovou směs se žampiony (nemusí to být ani celý sáček zeleniny, záleží na tom, jak chceme mít polévku hustou). Zeleninu samozřejmě před použitím nerozmrazujeme. Přidáme oloupanou a na kostičky nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Nakonec si očistíme růžičkovou kapustu, opláchneme ji, jednotlivé růžičky rozdělíme na čtvrtky a přidáme do vařící polévky. Nyní už dovařujeme polévku odkrytou, aby kapustičky nezhořkly. Jakmile jsou kapustičky měkké, dochutíme polévku vegetou.

Poznámka: není nutné používat mraženou zeleninu, možno ji nahradit čerstvou kořenovou zeleninou (mrkev, petržel, celer) a žampiony v potřebném množství. Polévka je velmi chutná, protože však neobsahuje jíšku, není tolik kalorická. ?

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".