Krůtí prsa pokrájíme na kostky o velikosti asi 2 cm. Oloupeme a jemně nakrájíme česnek a cibuli. Zázvor nastrouháme na hrubém okurkovém struhadle. Obojí přidáme k nakrájenému masu, stejně jako chilli koření, kurkumu a řecký kmín. Všechno důkladně promícháme.
V kastrolu si rozpálíme olej a okořeněnou masovou směs na něm za stálého míchání opékáme asi 3 minuty. Poté přidáme rajčata z plechovky, suchou červenou čočku a asi 200 ml vody. Osolíme a opepříme. Promícháme a dusíme pod pokličkou asi 10 minut. Nakonec přidáme listový špenát, lehce promícháme a podusíme společně asi minutu.
Na talíři přelijeme každou porci zakysanou smetanou a jako přílohu podáváme chléb.
Poznámka: Saag je název pro skupinu pokrmů v jižní Asii, jejichž základ zpravidla tvoří listová zelenina. Existují různé varianty tohoto pokrmu, mohou obsahovat také brambory, sýr či různé druhy masa. I vy můžete při přípravě tohoto pokrmu experimentovat a nahradit krůtí maso třeba malými brambůrky či jiným druhem masa.