Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Krůtí saag
(vde)
recept číslo: 3688
krusag.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

600 g krůtích prsou

3 stroužky česneku

1 cibule

3 cm kořene zázvoru

1 lžička chilli koření

1 lžička kurkumy

1 lžička řeckého kmínu

100 g červené čočky

1 plechovka krájených rajčat

200 g baby špenátu

200 g zakysané smetany

sůl

čerstvě mletý pepř

olivový olej

voda
 

Postup

Krůtí prsa pokrájíme na kostky o velikosti asi 2 cm. Oloupeme a jemně nakrájíme česnek a cibuli. Zázvor nastrouháme na hrubém okurkovém struhadle. Obojí přidáme k nakrájenému masu, stejně jako chilli koření, kurkumu a řecký kmín. Všechno důkladně promícháme.



V kastrolu si rozpálíme olej a okořeněnou masovou směs na něm za stálého míchání opékáme asi 3 minuty. Poté přidáme rajčata z plechovky, suchou červenou čočku a asi 200 ml vody. Osolíme a opepříme. Promícháme a dusíme pod pokličkou asi 10 minut. Nakonec přidáme listový špenát, lehce promícháme a podusíme společně asi minutu.



Na talíři přelijeme každou porci zakysanou smetanou a jako přílohu podáváme chléb.



Poznámka: Saag je název pro skupinu pokrmů v jižní Asii, jejichž základ zpravidla tvoří listová zelenina. Existují různé varianty tohoto pokrmu, mohou obsahovat také brambory, sýr či různé druhy masa. I vy můžete při přípravě tohoto pokrmu experimentovat a nahradit krůtí maso třeba malými brambůrky či jiným druhem masa.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".