Nejdříve si nastrouháme čerstvý zázvor, prolisujeme oloupané stroužky česneku, pokrájíme bílou část naťových cibulek a na kolečka pokrájíme chilli papričky. Na dvou lžících oleje tyto suroviny orestujeme, až se plně rozvoní a česnek začne zlátnout. Přidáme mleté maso a mícháme, až maso zbělí. Pak přidáme sójovou omáčku a opatrně osolíme a opepříme. Zvolna dusíme (maso pustí tekutinu, pokud je jí málo, přidáme lžíci teplé vody). Když je maso měkké, přidáme jemně nasekané snítky korinandru. Pokud ho nemáme k dispozici, můžeme použít zelenou nať z cibulky.
Na talíři maso vydatně pokapeme citrónovou šťávou.
Můžeme podávat s rýží, ale klidně i s jinou radši chuťově méně výraznou přílohou. Takto upravenou masovou směs lze použít třeba i jako náplň do tortil.