Z krůtích prsou je třeba si připravit plát masa na roládu. Pokud máte takové maso, že z toho nejde udělat jeden plát, nezoufejte a vyrobte si prostě plátků několik. Místo jedné velké rolády budete mít prostě několik menších. Maso lehce naklepejte přes mikrotenový sáček. Opravdu lehce, protože krůtí maso je křehké a snadno se trhá. Maso po obou stranách osolte a opepřete. Jednu (vnitřní stranu) potřete tence plnotučnou hořčicí.
Pak pokračujte přípravou nádivky. Šalotku oloupejte a jemně pokrájejte. Žampiony očistěte a také nakrájejte. Celá vajíčka rozšlehejte s troškou soli a pepře. Na pánvi rozehřejte trochu másla nebo oleje, orestujte cibulku, přidejte pokrájené žampiony a také chvíli restujte. Nakonec zalijte vajíčky a míchejte, až vajíčka ztuhnou. Odstraňte ze zdroje tepla a nechte zchladnout.
Připravenou náplň rozetřete na plát masa a pevně zarolujte. Roládu zpevněte buď nití nebo jehlami na závitky. Poté ji na pánvi po všech stranách zlehka opečte, aby se maso zatáhlo. Přesuňte ji do pekáčku, přidejte asi 2 plátky másla a výpek z pánve zředěný vodou. Přikryjte a pečte při 180 st. C asi hodinu. V případě potřeby podlévejte.
Teplou roládu můžete podávat s různě upravenými bramborami nebo třeba jen se zeleninovým salátem. Tato roláda můžeme být i součástí různých studených mís.