Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Krůtí roláda plněná žampiony
(vde)
recept číslo: 3684
kruzava.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

800 až 1000 g krůtích prsou
100 g anglické slaniny
10 menších žampionů
2 vejce
1 cibule šalotky
plnotučná hořčice
sůl
čerstvě mletý pepř
olej


 

Postup

Z krůtích prsou je třeba si připravit plát masa na roládu. Pokud máte takové maso, že z toho nejde udělat jeden plát, nezoufejte a vyrobte si prostě plátků několik. Místo jedné velké rolády budete mít prostě několik menších. Maso lehce naklepejte přes mikrotenový sáček. Opravdu lehce, protože krůtí maso je křehké a snadno se trhá. Maso po obou stranách osolte a opepřete. Jednu (vnitřní stranu) potřete tence plnotučnou hořčicí.

Pak pokračujte přípravou nádivky. Šalotku oloupejte a jemně pokrájejte. Žampiony očistěte a také nakrájejte. Celá vajíčka rozšlehejte s troškou soli a pepře. Na pánvi rozehřejte trochu másla nebo oleje, orestujte cibulku, přidejte pokrájené žampiony a také chvíli restujte. Nakonec zalijte vajíčky a míchejte, až vajíčka ztuhnou. Odstraňte ze zdroje tepla a nechte zchladnout.

Připravenou náplň rozetřete na plát masa a pevně zarolujte. Roládu zpevněte buď nití nebo jehlami na závitky. Poté ji na pánvi po všech stranách zlehka opečte, aby se maso zatáhlo. Přesuňte ji do pekáčku, přidejte asi 2 plátky másla a výpek z pánve zředěný vodou. Přikryjte a pečte při 180 st. C asi hodinu. V případě potřeby podlévejte.

Teplou roládu můžete podávat s různě upravenými bramborami nebo třeba jen se zeleninovým salátem. Tato roláda můžeme být i součástí různých studených mís.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".