Maso nakrájíme přes vlákno na tenké nudličky, osolíme, opepříme a promícháme se škrobem, aby se kousky dobře obalily. Očistíme si cibuli a pokrájíme na půlkolečka. Z papriky odstraníme vnitřek a také ji nakrájíme. V hrnku promícháme všechny suroviny na omáčku - sójovou omáčku, pomerančovou šťávu a jemně nastrouhanou kůru, cukr, nastrouhaný kořen zázvoru i prolisovaný česnek.
Vlastní příprava tohoto jídla je velmi rychlá, jde o tzv. metodu stir-fry. Ideálně použijeme k přípravě wok, ale můžeme použít i středně velkou pánev. Nejdříve v pánvi rozpálíme trochu oleje a kousky masa na něm zprudka osmažíme. Trvá to velmi krátce, asi dvě minuty. Maso by mělo zhnědnout. Potom maso vyjmeme z pánve a dáme stranou. Do pánve vhodíme nakrájenou cibuli a papriku a restujeme také asi 2 minuty, až zelenina trochu změkne. Pak vrátíme orestované maso a vše zalijeme připravenou omáčkou. Lehce promícháme a společně restujeme asi minutu. Omáčka by měla trochu zhoustnout a lesknout se.
Podáváme posypané naťovou cibulkou, jako příloha je vhodná jasmínová rýže.