Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Hrníčkový makovec s jablky
(vde)
recept číslo: 3681
makoj.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

1,5 hrnku polohrubé mouky
1 hrnek mletého máku
1 hrnek cukru krupice
1 prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
1 hrnek mléka
1/2 hrnku oleje
2 vejce
1-2 jablka
hrst sušených brusinek

Poleva:
1 citrón
3-4 lžíce moučkového cukru
 

Postup

Všechny sypké suroviny nasypeme do mísy a promícháme. Pak přidáme vejce, mléko a olej a znovu zamícháme. Nakonec přidáme hrubě nastrouhané jablko (klidně i se slupkou) a sušené brusinky a nastrouhanou citronovou kůru. Těsto nalijeme do formy vytřené tukem a vysypané moukou. Já jsem použila velkou dortovou formu, lze použít i menší plech. Vložíme do trouby rozehřáté na 180 st. C a pečeme. Makovec je upečený, když se začíná na okrajích trochu uvolňovat od formy. Samozřejmě vyzkoušíme ještě zapíchnout špejli, pokud je suchá, máme upečeno.

Necháme ve formě zchladnout. Z několika lžic moučkového cukru a šťávy z jednoho citrónu si utřeme citronovou polevu. Nestačí jen zamíchat, je třeba opravdu chvíli třít, aby se všechen cukr rozpustil a poleva trochu zhoustla. Pak ji nalijeme na povrch makovce a necháme zaschnout.

Poznámky: Tento makovec s jablky je vláčný, nadýchaný a má výraznou chuť. Pekla jsem ho i s diabetickou náhradou cukru.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".