Postup
Tuk utřeme do pěny, přidáme cukr a celá vejce a znovu chvíli třeme. Do mouky rozmícháme prášek do pečiva a střídavě přidáváme vlahé mléko a mouku. Dvě třetiny hotového těsta vlijeme do vymazané a moukou vysypané bábovkové formy, do zbývajícího těsta zamícháme kakao a tmavé těsto také nalijeme do formy. Vidličkou těsta obou barev ve formě "projedeme", aby se těsta více promísila. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů. Jakmile se bábovka začíná na okrajích trochu oddělovat od formy, vyzkoušíme dřevěnou špejlí, zda je dobře propečená. Po vyjmutí z trouby ji vyklopíme na tác. POkud nejde hned vyklopit, necháme bábovku dnem vzhůru na tácu a pokryjeme ji namočenou utěrkou. Po chvíli se bábovka od formy sama oddělí.Hotovou bábovku pocukrujeme.
?