Králíka omyjeme, osušíme papírovou utěrkou a rozporcujeme zhruba asi na 8 kusů. V míse smícháme víno, ocet a cukr. Krystalky cukru by se měly úplně rozpustit. Porce králíka osolíme a opepříme a obalíme v hladké mouce. Oloupeme si česnek a polovinu pokrájíme na plátky.
V hluboké pánvi rozehřejeme olivový olej a králíka na něm opékáme ze všech stran celkem asi 6 minut. Pak maso přesuneme do zapékací misky. Na zbylém oleji orestujeme polovinu plátků česneku do zlatova. Přilijeme vinnou směs a zahříváme ji až k varu. Připečené kousky na dne odškrabujeme a promícháváme s vinnou omáčkou. Tu přelijeme přes králíka v zapékací misce, maso posypeme bylinkami a zbylými stroužky česneku.
Zapékací misku přiklopíme a vložíme do trouby rozehřáté na 200 st. C. Pečeme asi 45 minut, králík by měl za tu dobu změknout. Pak sejmeme víko, zvýšíme teplotu na 230 st. C a pečeme ještě asi 25 minut. Za tu dobu by měla vinná omáčka zhoustnout.
Podle potřeby omáčku dosolíme a opepříme.
Podávat můžeme s chlebem, bagetkou nebo třeba s bramborovými noky.