Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Zapečený květák s brynzou
(vde)
recept číslo: 3677
kvetbrynza.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit
Funkce "Moje Recepty" je dostupná pouze zaregistrovaným uživatelům. Nápověda

Suroviny

1 květák
150 g brynzy
300 g bílého kvalitního jogurtu
1 lžička uzené papriky
1 lžička drceného kmínu
sůl
2 lžíce sádla
2 cibule
250 g uzeného masa
mandlové hranolky
 

Postup

Ve velké míse spolu smícháme jogurt, brynzu, uzenou papriku, drcený kmín a sůl. Syrový květák rozdělíme na růžičky velikosti asi jako velký vlašský ořech. Květákové růžičky dobře promícháme v připravené jogurtové směsi, měly by se dobře směsí obalit.
Na pánvi rozpálíme trochu sádla (másla či oleje) a na něm orestujeme cibuli pokrájenou na proužky a cibuli.

Květák přesuneme do tukem vytřené zapékací misky, navrch rozprostřeme cibuli se slaninou a posypeme mandlovými hranolky. Vložíme do trouby rozehřáté na 200 st. C a pečeme asi 35 minut. Po této době je zapečený květák již měkký, ale ještě křupavý. Lze samozřejmě trochu prodloužit, pokud preferujete květák měkčí.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".