Připravíme si všechny suroviny a v uvedeném pořadí se vložíme do pekárny. Pořadí je velmi důležité, je třeba ho dodržet. Spustíme program na přípravu kynutého těsta a necháme pekárnu pracovat.
Hotové těsto vyjmeme na pomoučenou podložku - pomoučení je nutné, těsto se dost lepí. Rozdělíme ho na polovinu a vytvarujeme z každé části jednu bagetu. Uložíme ji na plech vyložený papírem na pečení. Na každé bagetě můžeme udělat třeba zářezy ostrým nožem, nebo povrch posypat kmínem či semínky (pokud posypáváme, potřeme bagetu na povrchu mlékem). Bagety přikryjeme utěrkou a necháme alespoň 20 minut kynout.
Pak je vložíme do trouby rozehřáté na 200 st. C. a pečeme.
Poznámka: tento recept se vyskytuje v různých obměnách na internetu. Vyzkoušela jsem ho a trochu jsem si ho přizpůsobila.