Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Vepřové plátky na černém pivu
(vde)
recept číslo: 3674
veprcernepivo.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

600 g vepřové kýty
2 cibule
2 stroužky česneku
2 lžíce sádla
2 lžíce kečupu
1 feferonka
300 ml černého piva
200 ml vývaru
sůl
mletý pepř
hladká mouka
 

Postup

Vepřovou kýtu nakrájíme na plátky. Ty z obou stran osolíme, opepříme a lehce poprášíme hladkou moukou. Opečeme je krátce po obou stranách na pánvi na troše oleje a přesuneme do zapékací misky nebo pekáčku.

Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na kostičky. Osmahneme je na sádle. Když je obojí zlatavé, přidáme kečup, nasekanou feferonku a černé pivo a vývar. Promícháme a necháme malou chvilku provařit, aby se odpařil alkohol. Touto směsí zalijeme maso v pekáčku, ten přikryjeme pokličkou nebo utěsníme alobalem a vložíme do trouby předehřáté na 200 st. C. Pečeme zhruba hodinu.

Po upečení maso vyjmeme z omáčky a tu ponorným mixérem rozmixujeme. Podáváme např. s rýží, bramborovými knedlíky či šťouchanými bramborami. Ideální je přidat k jídlu i nějaký jednoduchý salát - například okurkový nebo ledový.

Jídlo je docela ostré (záleží jako použijete feferonku), takže není vhodné pro děti.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".