Fazolky mungo musíme namočit alespoň na 24 hodin. Během namáčení občas vyměníme vodu. Fazolky postupně nabobtnají a začnou klíčit. Před vlastním vařením polévky je přecedíme a necháme okapat.
Na oleji orestujeme pokrájenou cibuli a česnek. Pak přidáme fazolky a pokrájenou mrkev, promícháme a společně chvíli restujeme. Na závěr přidáme i všechno koření a zalijeme vývarem. Polévku vaříme dokud fazolky nezměknou, trvá to asi 30 minut. Před koncem odebereme asi 2 sběračky husté části polévky a dáme stranou. Zbytek rozmixujeme, tím se nám polévka pěkně zahustí. Poté odloženou část polévky vrátíme. Na závěr přidáme posekanou petrželku či pažitku a podle potřeby dosolíme.
Poznámky: Polévky je dost kořeněná, samozřejmě si množství koření můžete upravit podle chuti. Není vhodná pro malé děti.